Programajánló

Kisvonatozás a Bakonyban

A nyugati-Bakony csücskében, lágyívű dombok ölelésében nyitja meg Bakonyjákó, Németbánya, Farkasgyepű a természet templomát, az erdőt a sétavonattal induló utazó előtt. Az erdei kis emlékét idéző utazás célja az állandó rohanásban megfáradt vándort visszavezetni a természet sugallatát árasztó hegyekkel, völgyekkel tagolt, patakcsobogástól és madárfüttytől hangos tájra.

Jöjjön velünk a Bakony szívébe, élje át velünk az erdő csodáit, fedezze fel az itt megbúvó falvak hangulatát, gondolja át az itt élő emberek történelmi örökségét kisvonatos kirándulásaink során! Az erdei kisvasút emlékét idéző utazás célja az állandó rohanásban megfáradt vándort visszavezetni a természet sugallatát árasztó hegyekkel, völgyekkel tagolt, patakcsobogástól és madárfüttytől hangos tájba.

túra útvonal

Indulás: Eliza Vendégház
1.állomás:Csehbányán keresztül az úgynevezett  „Szénpajta”
2. állomás Németbánya Emlékkápolna
3. állomás Pisztrángos Tó 
4. állomás Farkasgyepű Bakony Vadjai és Iskolamúzeum a Templommal
Érkezés : Eliza Vendégház
A túra idegenvezetéssel és múzeum belépővel együtt
  • 20 főtől 5500 ft /fő.
  • 20 fő alatt  6000 ft /fő.
A kisvonatos körtúra program időtartama kb.5 óra

1. túra útvonal

-Indulás a bakonyjákói Forrás vendégháztól(kisebb csoport) -Iharkút dínó lelőhely
-Németbánya emlék kápolna
-Pisztrángostó
-Királykapu -Sziklás Szurdok
-Hazaérkezés Bakonyjákóra

Program időtartama 4óra, idegenvezetéssel Ára 20 Főtől 3000Ft/fő.

2. túra útvonal

-Indulás a bakonyjákói Forrás vendégháztól (kisebb csoport) -Németbánya Emlékkápolna
-Királykapu
-Bakonyi vadászok emlékhelye
-Hubertlaki gyilkostó
-Hubertlaki vadászház
-Sziklás Szurdok
-Hazaérkezés Bakonyjákóra
Program időtartama 6 óra, idegenvezetéssel. Ára 20 Főtől 5000 Ft/fő.

Tel: 30/282-6923 20/284-7688 (Mayer Nándor)

Kislőd

Távolság az Eliza vendégháztól
KISLŐD - 4 km

Sobri Jóska Kaland és Élménypark

Kalandozzanak az ország egyik legsokrétűbb élményparkjában, Kislődön, ahol közel 50 különböző játékelemmel várják az aktív kikapcsolódá híveit!

Próbálják ki a drótkötélpályákat, repüljenek akár 80 km/h-s sebességgel a megazipline pályán, száguldozzanak a bob pályán! Igazi betyáros kalandok már a legkisebbek számára is!

Információk: http://www.bakonyikalandpark.hu 

Herend

Távolság az Eliza vendégháztól
herend - 10 km

Porcelánmúzeum

A Herend felé utazónak már messziről feltűnik az az impozáns épületegyüttes, amely 1999 óta a Porcelanium Látogatóközpontnak ad otthont. A Herendi Porcelánmanufaktúra küldetése itt is tetten érhető: a minőségi porcelán előállításán túl ideális körülményeket teremteni arra, hogy ezt a különös szakmát és technológiát népszerűsítse, és az iparművészeti hagyományokat továbbadja. 

A Minimanufaktúrában a porcelánkészítés rejtelmeibe pillanthat be a látogató. Aki pedig – ha csak egy rövid időre – maga is porcelánkészítő mesterré szeretne válni, kézbe foghatja a nyers porcelánmasszát vagy a festőecsetet, a műhelyek teret adnak az alkotásnak! A Porcelanium Látogatóközpont szemközti épületszárnyában a Viktória Márkabolt várja az érdeklődőket.

A Porcelánművészeti Múzeum állandó gyűjteményes, és minden évszakban megújuló időszaki kiállításai ismertetik a Manufaktúra fejlődéstörténetét. A porcelán világába tett kirándulást követően az Apicius Étterem és Kávéház vendéglátását élvezheti a látogató.

Forrás: Herendi Porcelanium Látogatóközpont

Ajka

Távolság az Eliza vendégháztól
ajka - 14 km

Kristályfürdő

A 2006-ban felújított fürdő az elmúlt évek fejlesztései során valódi élményparadicsommá nőtte ki magát. 1700 m2 vízfelülettel, 6 élménymedencével, napozóterasszal, játszótérrel, sportolási lehetőséggel, hétvégi animációs programokkal, különböző témájú rendezvényekkel, gasztronómiai kalandozásokkal kínál kikapcsolódási és feltöltődési lehetőséget vendégeinek. A család minden tagja felüdülhet a parkosított környezetben, élvezve a kül- és beltéri, a csúszdás, valamint élményelemekkel felszerelt medencék adta szórakozást, kikapcsolódást. Mindez egyetlen fürdőbelépővel vehető igénybe.

Az élményfürdő melletti zöld övezetben 2 hektáron elterülő 2 csillagos kemping, árnyas és napsütötte helyen kiépített lakókocsi-, sátor helyekkel, fűthető faházakkal, komfortos vizesblokkal, ápolt környezetben várja a fürdőzés után megfáradt vendégeit. Étkezési lehetőséget a strand területén számos büfé és fagylaltozó, a közelben több színvonalas vendéglő és bevásárlóközpont kínál.

Az uszoda és a kemping egész évben, az élményfürdő pedig szezonálisan üzemel, melyről honlapunkon folyamatosan tájékozódhat. Látogasson el hozzánk személyesen is, hogy megtapasztalhassa magas színvonalú szolgáltatásainkat, a dolgozók vendégszeretetét és Ajka városának különleges atmoszféráját, mely az utóbbi években turisták, pihenni és kikapcsolódni vágyók kedvelt úti céljává vált.

Forrás: Kristályfürdő – Ajka 

 

Kristálymúzeum

Nomádia Szabadidő Park és Lovastanya

A Nomádia Rendezvénypark óvodásoktól a nyugdíjas korosztályig kínál kikapcsolódási lehetőséget és számos egyedülálló programot.

Dunántúl legnagyobb palánk játszóvára, népi játékok, fa fegyverek, állatsimogató, madárház, szalmaugráló, tutajozás, tóparti játékok, büfé, nomád áruda, élő csocsó karámban, óriás rajzfal, történelmi útvesztő játékos feladatokkal, mezítlábas ösvény tornapályával, 30 méter hosszú kötélcsúszda 2 pályán, óriás mókuskerék, kötélhinta, kalandhajó.

Továbbá animátoros programokat is biztosítunk csoportoknak igény esetén. Lehetőségeink: íjászkodás, 50 fős sétakocsikázás, kovácsbemutató és lovaglás.

Forrás: Nomádia Rendezvénypark

 

Magyarpolány

Távolság az Eliza vendégháztól
MAGYARPOLÁNY - 14 km

Kálvária(Polányi Passió)

Magyarpolány, a Veszprém megyei kis sváb zsáktelepülés arról nevezetes, hogy lakosai évente egyszer bibliai szereplők bőrébe bújnak, így a helyi pékből Júdás, a helyi tanárból pedig akár Poncius Pilátus is válhat, ugyanis a passiót minden évben amatőr színészekkel adják elő.

A szerepeket még örökölni is lehet, így sokszor a családban vagy a rokonságban maradnak, hiszen azokhoz a személyekhez is kötődtek, akik eljátszották őket.

Forrás: Csoda a magyarpolányi kálváriadomb környékén

 

Iharkút

Távolság az Eliza vendégháztól
IHARKÚT - 20 km

Dinoszaurusz-lelőhely

20 évvel ezelőtt történt, hogy egy akkor másodéves geológus hallgató, Ősi Attila barátjával, Torma Andrással hosszas információ gyűjtés után eljutott egy akkor még aktív bányába a Bakonyban, hogy megvizsgáljanak egy ígéretesnek tűnő kőzetréteget, ahol pár órányi gyűjtés során előkerültek az első magyarországi dinoszaurusz leletek is. A többi, pedig, ahogy szokás mondani már történelem…

Forrás: 20 éves a magyar dinoszaurusz lelőhely

 

Veszprém

Távolság az Eliza vendégháztól
VESZPRÉM - 20 km

Állatkert

Vár

Érseki Palota Tűztorony

Dubniczay Palota

Szent István völgyhíd

Gizella Kápolna

Óváros tér

Szentháromság tér

Pápa

Távolság az Eliza vendégháztól
PÁPA - 26 km

Termálfürdő és strand

Esterházy kastély

Barokk főtér

Szent István vértanú templom

Kékfestő múzeum

Döbrönte és Ganna

Távolság az Eliza vendégháztól
DÖBRÖNTE ÉS GANNA - 31 km

Szarvaskő várrom

Esterházy család mauzóleuma

Balatonalmádi

Távolság az Eliza vendégháztól
BALATONALMÁDI - 34 km

Wesselényi strand

Balatonfűzfő

Távolság az Eliza vendégháztól
BALATONFŰZFŐ - 37 km

BalatoniBob Szabadidőpark

Balatonfüred

Távolság az Eliza vendégháztól
BALATONFŰZFŐ - 39 km

Tagore sétány

Jókai-villa

Lóczy-barlang