Túravezetés

Túra ajánlatunk

Túráinkat csak a vendégház vendégei számára szervezzük. Előzetes időpont egyeztetés szükséges!

Túravezető: Répási Erzsébet Tel:70/428-0336

Szentgáli tiszafás

Szentgálon az ország egyetlen tiszafa erdeje

Essegvár

Az Essegvár romjai Bánd községben találhatóak, Veszprémtől nyugatra, Herendtől keletre

Úrkúti őskarszt

Az Úrkúti őskarszt területén az embernek olyan érzése lehet, mintha nem is Magyarországon járna. A Csárda-hegy oldalában található páratlan geológiai csoda ugyanis nem csak hazánkban, hanem az egész világon egyedülálló, és már csak ezért is megér egy kirándulást.

Vendégházunktól 20 km-re, a Déli-Bakony lankáin találjuk Úrkút települést, ahol a magánérc kitermelésekor bukkantak rá a jura kori sziklafalakra. 100 millió éves őskarsztban tengeri állatok mészvázas maradványait is megtalálták, a 2,2 hektár területű képződmény 1953 óta védett.

Hölgykő vára

Hölgykő vára vagy „Herend vára” a mai Csehbánya és Városlőd között található, a Csigahegynek (más néven Schlossberg) nevezett, észak-déli irányú hegyvonulat északi meredek nyúlványán, a Torna-patak keleti ága által északról fél körívben közrefogva.

Pisztrángos tó

Megközelithetjük a Vendégháztól 4 km-re levő Farkasgyepűről.Közvetlenül a falu előtt jobbra fordulva találjuk a parkolót,ahol autónkat hagyhatjuk itt indul az élményekben gazdag erdei út, amely a tóhoz vezet. A táj szépsége, a madarak csicsergése, fák susogása mesébe illő. A tó vizét egy kis patak tölti fel.

A tavon engedéllyel és napijeggyel szabad horgászni, benne található halak: ponty, amúr, kárász, sülő, csuka, busa. Napijegyet Doma Kálmánnál lehet kérni ( 30/276-7412)

A tótól tanösvények vezetnek Németbányára, Farkasgyepűre, Bakonyjákóra, Bakonybélbe…